Städarnas Rut-rapport 2019

Rut-rapport från Städarnakoncernen: Rutavdraget fortsätter öka med raketfart, passerar 11 miljarder!

2019 blev återigen ett nytt rekordår för Rutavdraget. Totalt uppgick omsättningen för Rut-marknaden till 11,4 miljarder jämfört med 10,1 miljarder 2018, vilket är en ökning med 12 procent. Antal köpare uppgick till över 1 023 438 st vilket är mer än 55 000 st fler än året innan. Det visar färsk statistik från Skatteverket som Hemserviceföretaget Städarna har sammanställt och presenterar i denna rapport.

– Att branschen fortsätter växa kommer inte som någon överraskning för oss eftersom vi följer Skatteverkets statistik löpande under året. Vi bedriver idag verksamhet i 23 städer och har växt snabbare än branschen i samtliga städer. Faktum är att vi växt 5 gånger snabbare än branschen under 2019, säger Tjoffe Sjögren, Koncernchef på Städarna.

Nyttjandet av Rut-tjänster ökade i samtliga län. Mest ökade det i Kronobergs län och minst i Västernorrlands län. På kommunnivå så ökade Rut i hela 274 av landets 290 kommuner. Minst intresse för avdraget var det Överkalix och Övertorneå medans invånarna i Ljungby och Skinnskatteberg nyttjade avdraget mer än någonsin.

– Rut är en effektiv jobbmotor, speciellt för utlandsfödda kvinnor som generellt har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Vi har idag medarbetare från över 45 länder och jobbar på en utökad strategi för att ta ytterligare samhällsansvar. Vi kommer skapa 400 nya jobb under 2020 och då vi har en stor möjlighet att göra ett avtryck i samhället, säger Tjoffe Sjögren.

Enligt siffror från Almega har Rut-branschen sedan 2007 sysselsatt över 30 000 personer. 75 procent av de som anställs har tidigare stått utanför arbetsmarknaden och är nya svenskar. Det senaste årets utveckling med stark tillväxt och  dubbleringen av Rut-avdraget från 25.000 till 50.000 kr visar att det finns mycket stor potential att ytterligare öka sysselsättningen i branschen.

Om Städarna:

Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping och är idag Sveriges 3:e största hemservicebolag med över 600 medarbetare. Städarna är verksamma i 23 städer i mellansverige och etablerade sig även i Stockholm under 2019. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal VD från varje ort.

För mer information:
Tjoffe Sjögren, Koncernchef
[email protected]
0709-653386

Så växer Rutavdraget Kommun för Kommun
(siffrorna är antal köpare samt utbetalt Rut-avdrag vilket innebär att det köptes tjänster för dubbelt så mycket inkl. moms)

Klicka här för att läsa statistiken