Integritetspolicy

In English

Denna integritetspolicy (”Integritetspolicy”) beskriver hur Städarna Sverige AB (härefter Städarna”, ”vi” eller ”oss”) som personuppgiftsansvarig samlar in och behandlar dina personuppgifter när du använder våra städtjänster via oss eller våra koncernbolag (”Tjänster”), använder vår app Städarna (”Appen”) eller besöker vår webbplats www.stadarna.se (”Webbplats”). Här kan du också läsa om dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dem gällande. 

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor kring dina personuppgifter, genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@stadarna.se. 

Vilka personuppgifter behandlar vi? 

Vi behandlar personuppgifter som du själv uppger i samband med registrering, bokning av städtjänster eller vid kommunikation, samt viss teknisk data som lagras automatiskt via kakor och liknande teknik i samband med att du använder Appen eller besöker vår Webbplats. Vi kan komma att behandla följande personuppgifter om dig:

Namn, personnummer och adress 

  • Telefonnummer och e-post 
  • Eventuella larmkoder 
  • Uppgifter om dina beställningar 
  • Annan valfri information du uppger i samband med beställning, såsom uppgifter om ditt hushåll 
  • Teknisk data, såsom IP-adress
  • Aggregerad data om varaktighet samt besöksmönster i Appen och vår Webbplats
  • Profilinformation från sociala medier samt besökshistorik på andra webbplatser och appar om du samtycker till det 

Varför behandlar vi dina personuppgifter? 

Vi kan komma att behandla personuppgifter för följande syften med nedan angivna lagliga grunder. 

  • Tillhandahållande av Tjänsterna
  • Tillhandahållande och support av användarkonto
  • Kundtjänst och kommunikation
  • Betalning och fakturering
  • Utskick av nyhetsbrev över epost
  • Genomförande av marknadsundersökningar och kundrecensioner Marknadsföring på andra webbplatser och appar
  • Analys av hur vår Webbplats används

Laglig grund för personuppgiftsbehandling 

Uppfyllande av avtal: De personuppgifter som är nödvändiga för att genomföra beställningar, tillhandahålla ditt användarkonto och erbjuda kundtjänst behandlar vi för att kunna tillhandahålla våra Tjänster i enlighet med våra Allmänna villkor. Sådana uppgifter är exempelvis kontaktuppgifter, adressuppgifter och annan information du uppger när du kontaktar oss. 

Intresseavvägning: En del av den behandling av personuppgifter som vi utför baserar sig på en så kallad intresseavvägning, som innebär att vi har ett berättigat intresse för behandling av dina personuppgifter som inte överväger dina rättigheter och friheter. Vi skickar exempelvis nyhetsbrev baserat på vårt berättigade intresse att hålla dig som kund uppdaterad om erbjudanden. Vi kan även utföra marknads- och kundanalyser samt be dig att lämna en kundrecension baserat på vårt berättigade intresse att förbättra och utveckla våra Tjänster. Du kan när som helst avregistrera dig från våra nyhetsbrev genom länken i varje nyhetsbrev samt välja att inte delta i kundundersökningar. 

Rättslig förpliktelse: I vissa fall kan vi ha en rättslig förpliktelse att behandla dina personuppgifter. Till exempel måste vi behandla vissa uppgifter om ditt köp för att uppfylla kraven i bokföringslagen.

Samtycke: Vissa uppgifter behandlar vi enbart om du samtycker till det. Exempelvis kan vi baserat på samtycke samla aggregerad information genom kakor om hur du använder vår Webbplats, profilinformation från sociala medier, samt information om din aktivitet på andra webbplatser och appar för att skapa anpassade publiker för vår marknadsföring, visa riktade annonser och för att följa våra marknadsföringskampanjers räckvidd. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att klicka på ”Kakor” längst nere på vår Webbplats. 

Vad är kakor och hur använder vi dem? 

Vår Webbplats och App använder kakor och andra liknande teknologier (härefter ”kakor”). Kakor är små textfiler som lagras på din enhet och samlar viss data om din enhet, såsom IP adress och hur du använder Webbplatsen eller Appen. Kakor raderas automatiskt när kakan når sitt utgångsdatum, normalt sett inom en månad. 

Vissa kakor är nödvändiga för att vår Webbplats och App ska fungera och placeras på din enhet baserat på vårt berättigade intresse att tillhandahålla en fungerande och säker Webbplats och App. Andra kakor, såsom de som används för marknadsföring och analys lagras på din enhet enbart om du samtycker till dessa i samband med att du installerar Appen eller besöker Webbplatsen. 

Hur länge lagrar vi dina personuppgifter? 

Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns ett behov av att spara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för i enlighet med denna Integritetspolicy. I regel sparar vi uppgifter om kunder i högst 24 månader från att du senast genomfört en beställning eller p̊å annat sätt integrerat med Städarna. 

Vi kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa lagkrav eller för att bevaka Städarnas rättsliga intressen. Exempelvis måste vi spara uppgifter för bokföring i minst sju år enligt bokföringslagen. 

Vem har tillgång till dina personuppgifter? 

Dina personuppgifter behandlas av våra anställda och konsulter som behöver tillgång till uppgifterna för att fullgöra sitt arbete. Förutom våra anställda och konsulter, använder vi tjänster från vissa tredje parter för att tillhandahålla, förbättra och marknadsföra våra Tjänster. 

Vi använder tredje parter för exempelvis tillhandahållande av kommunikationstjänster, vår Webbplats och datalagring. Städarna använder även tjänster från Google och Facebook för att analysera hur vår Webbplats används samt för att visa riktade annonser och följa upp våra marknadsföringskampanjer om du samtycker till användningen. För att tillhandahålla tjänsterna, kan dessa tredje parter beredas tillgång till dina personuppgifter. Vi delar enbart personuppgifter som är nödvändiga för att fullgöra den aktuella tjänsten. 

Städarna kan även behöva lämna nödvändig information till myndigheter, om det krävs enligt lag. I samband med förvärv eller avyttring av hela eller delar av Städarnas verksamhet kommer dina personuppgifter att delas eller överlåtas till den förvärvande eller sammanslagna enheten. Dina personuppgifter kommer fortsätta behandlas i enlighet med denna policy. 

Vilka är dina rättigheter? 

Du har alltid rätt till följande åtgärder avseende dina personuppgifter: Du kan begära att vi förser dig med information om vilka av dina personuppgifter vi behandlar. 

  • Du kan begära korrigering av felaktiga personuppgifter.
  • Du kan under vissa omständigheter begära att dina personuppgifter raderas eller begränsas.
  • Du kan motsätta dig behandling av personuppgifter du anser vara felaktig. Du kan begära att vi överför dina personuppgifter till dig eller någon annan.

Notera att det kan finnas hinder för oss att radera vissa personuppgifter, såsom personuppgifter som vi är skyldiga att bevara enligt lag. 

Om du har frågor eller synpunkter avseende vår hantering av dina personuppgifter ber vi dig kontakta oss via e-post till privacy@stadarna.se. Du har även alltid rätt att framställa klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (https://www.imy.se), som är ansvarig tillsynsmyndighet fördataskyddsfrågor. 

Hur lagras dina personuppgifter? 

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter såsom behörighetsbegränsning, kryptering och pseudonymisering. Endast medarbetare med rätt behörighet får tillgång till personuppgifter och vi bevarar datorer och servrar som används i vår verksamhet för att lagra personligt identifierbar information i en säker miljö. 

Dina personuppgifter kan komma att behandlas i ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Vid överföring av personuppgifter till ett land utanför EES vidtar vi lämpliga legala, tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att säkerställa att personuppgifterna behandlas enligt motsvarande skyddsnivå som inom EES. Sådana åtgärder innefattar bland annat ingående av EU-kommissionens modellklausuler för det fall att mottagarlandets dataskyddsregelverk inte har erkänts säkerställa adekvat skyddsnivå för personuppgiftsbehandling. 

Ändringar 

Vi kan komma att ensidigt ändra denna Integritetspolicy. Vid väsentliga ändringar kommer du att meddelas om de uppdaterade villkoren på hemsidan eller över e-post innan ändringen träder i kraft. Vid var tid gällande integritetspolicy finns alltid tillgänglig på vår webbplats under fliken ”Integritetspolicy”. 

Kontaktuppgifter 
Städarna Sverige AB
Org.nr. 556809-4808
Kristinagatan 21
60226 Norrköping
privacy@stadarna.se

Utskriftsvänlig version

Ladda ned integritetspolicy som PDF