Vårt ansvar för miljön

För oss är det självklart att visa respekt för planeten vi bor på. Vi gör mycket bra för att göra så lite negativ påverkan som möjligt, men vi har fortfarande mycket att göra. Läs mer om vårt arbete här!

Hemstäd - Så fungerar det!

Vad är ansvarsfullt miljöarbete?

Vi finns till för att göra vardagen lättare för fler människor, med hjälp av våra städhjältar. Eftersom vår tjänst utförs på en stor mängd platser runt om i landet innebär det många mil transport per Städarna-år. Vi använder också olika produkter när vi utför våra tjänster och driver flera kontor. Vi jobbar med flera olika projekt för att utveckla vårt klimatarbete och de största förändringarna och insatserna kan du läsa mer om längre ner.

Klimatinvestering

Ett viktigt mål för oss har varit att ta reda på hur stort vårt koldioxidavtryck är, så att vi ska kunna ta fullt ansvar för de gaser vi släpper ut i atmosfären. Nu binder vi troligen mer klimatgaser än vi släpper ut tack vare vår klimatinvestering på Vikbolandet. Resursbevarande jordbruk är fortfarande ovanligt, men vi hoppas att fler kan ta efter!

Vi skrotar vårt hållbarhetsarbete

Minska mil i bil

Vi har utvecklade körscheman så att vi under en dag åker till kunder som bor i samma område för att minska den dagliga körsträckan. Vi erbjuder dessutom våra medarbetare milersättning om de cyklar! Det tror vi är suveränt både för miljön och våra städhjältar.

Torkar av diskbänk med städmedel

Minska användandet av rengöringsmedel

Det finns många faktorer kring våra städmedel som är viktiga att se över för att arbeta mot ett hållbarare Städarna. Projektet är i sin helhet större än vad vi tänkte oss från början – nu ska vi se över hela kedjan och hitta de städmedel och förpackningar som vi känner att vi verkligen kan stå bakom! Tillsammans med det behöver vi också ta ett grepp om dosering – både gällande hur förpackningen möjliggör rätt dosering men också såklart utbildning.