Nya ledamöter till Städarnas styrelse

Städarnas styrelseNya ledamöter till Städarnas styrelse

Städarnakoncernen fortsätter tillväxtresan mot att blir det självklara valet i hemservicebranschen. Nya utmaningar står för dörren och för att stå redo tillsätts tre nya ledamöter till Städarna Sverige ABs styrelse. 
Efter lång och trogen tjänst lämnar Meta Ryderstedt över ordförandeklubban till tillträdande Johan Rydberg. Johan arbetar till vardags i ett uppdrag som VD för Cleantech Östergötland, dessförinnan har han under ett antal år verkat som VD för Econovakoncernen. Johan kommer bidra med ovärderlig kompetens inom hållbarhet, struktur och organisation

“-Städarna är en viktig samhällsaktör och kulturbyggare, som med sitt erbjudande skapar möjligheter för både medarbetare och kunder. Jag och övriga nytillträdda ledamöter i styrelsen, är tacksamma för ägarnas förtroende att medverka till att utveckla Städarnakoncernen till att bli nummer ett i Norden”, säger Johan Rydberg, Ordförande Städarna 

Utöver Johan Rydberg tillsätts ledamöterna Carolin Solskär och Johan Lidström. 

Carolin Solskär blev 2019 utnämnd till årets IT-kvinna och har ett förflutet inte bara 7 år på sjön som sjökock, utan även senaste tiden inom utvecklingsfrågor på Microsoft och Nordic Tech House. Carolin kommer bidra och utmana med nya perspektiv inom digital utveckling.

Johan Lidström är inte bara triathlonlöpare utan är till vardags advokat på Hansen Law. De senaste 10 åren har Johan jobbat med stora som små bolagstransaktioner med namnkunniga bolag. Johan kommer att bidra med erfarenhet och kompetens avseende de potentiella förvärv som Städarna planerar att genomföra de kommande åren.

Övriga medlemmar i styrelsen är Tjoffe Sjögren, Ulrik Hollman och Lukaz Berg. De är grundare och arbetar även operativa i företagsledningen.

Den nya styrelsesammansättningen är ett perfekt team som tillsammans har kapacitet att ta Städarna mot sitt mål – att bli det självklara valet i städbranschen. 

“ -Vi har genom åren haft ovärderlig hjälp och stöd från vår styrelse. De har kommit med så mycket klokhet och hjärta men även haft ett magiskt tålamod att hantera oss bångstyriga entreprenörer. Underbara Meta Ryderstedt har varit vår ordförande sedan 2015 och tagit oss från 130 till 600 medarbetare, ordning och reda! Ett stort avtryck har även Mats Olsson gjort som var styrelseledamot 2017 fram till november 2019 då han dessvärre lämnade oss efter en längre tids sjukdom. Det ledarskap som jag lärde mig genom Mats kommer jag bära med mig resten av livet.” Säger Tjoffe Sjögren, Grundare och Koncernchef på Städarna

Om Städarna
Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping och är idag Sveriges 3:e största hemservicebolag med ca 600 medarbetare. Städarna är verksamma i 23 orter i mellansverige och har en målsättning om att bli rikstäckande. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal VD från varje ort. Under 2019 var Städarna Sveriges snabbast växande hemserviceföretag.



För mer information

Johan Rydberg
Styrelseordförande
[email protected]
‭070-819 97 80‬

Tjoffe Sjögren
Koncernchef – Städarna Sverige
[email protected]
0709-65 33 86