I strategin som sattes inför 2019 fanns endast en punkt kring hållbarhet med – “Vi tar ansvar för ett hållbart CSR-arbete”. Kort och gott innebar den helt ärligt att vi skulle uppdatera vår miljöpolicy. Helt klart en ganska innehållsfattig punkt. Men med den som utgångspunkt så inleddes ändå vårt arbete för ett socialt, ekonomiskt & miljömässigt hållbart företagande och skulle växa.

3 varv runt jorden 

Varje månad kör vi i snitt totalt 2,8 varv runt jorden ut till våra uppdrag… Det ska det bli ändring på!

Att ge VD:n ordet är väl lite ur tiden?

Vår koncern-chef Tjoffe syns ju tillräckligt ändå tycker både han och vi. I den här rapporten pratar vi mycket om hur viktiga våra medarbetare är, och vad är väl inte mer självklart än att lyfta dem och ge dem en stund i rampljuset? Helst skulle man vilja få en kommentar från alla våra medarbetare, men då skulle rapporten bli oändligt lång. Vi frågade därför en av våra fantastiska städhjältar Monica Bodefalk, som har varit en del av Städarna sedan 2012, om hon ville säga några ord som inledning till rapporten!

100% Människor ❤️

Jämställdhet & Jämlikhet
Vi har ett mål om ett jämlikt och jämställt Städarna. Vad det innebär för oss är att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter hos oss. De som blir en del av Städarnafamiljen är människor med Städarnas värderingar – hur du än definierar dig!

Vi är måna om att ha en blandad styrka hos oss och jämställdhetsarbetet är till stor del kvalitativt inriktat och handlar främst om förhållningssätt och attityd istället för att medarbetarna ska ha en viss procentuell sammansättning av olikheter. Detta tydliggörs i vår Jämställdhets- och Mångfaldspolicy.

Kunden har inte alltid rätt

Vi gör aldrig någonsin avsteg från att alla ska känna sig 100% trygga i sitt arbete. Vi har tidigare avslutat uppdrag där vi inte kan säkerställa våra medarbetares trygghet eller arbetsmiljö. Vi tvekar aldrig att göra samma sak igen oavsett hur stor kunden är.

Fantastiska RUT

Avdraget möjliggör att fler kan använda våra tjänster och vi kan skapa fler jobbtillfällen, hur bra som helst! 💧

Städhjälte

”Jag har inte gått i skola och trodde inte jag kunde få jobb i Sverige. Nu vet jag att ingenting är omöjligt”

– Alisa Iskander, Städarna i Norrköping

Hemstädskund

”Städarna har inte bara gjort vårt hem så rent och fint, de har städat bort all tjafs vi haft i vardagen.”
– Hampus, hemstädskund

Vill du läsa hela rapporten?

Vi tror att total transparens skapar ett starkt förtroende för oss som arbetsgivare och leverantör. Vi vill dela med oss så att andra kan inspireras av det vi har gjort bra. Samtidigt vill vi vara öppna med vad vi kan förbättra för att sprida kunskap och ta lärdom av varandra. För oss är det viktigt att stärka vår bransch som helhet och jobba för att få bort det dåliga rykte som den tidigare dragits med.

Läs hela här