Nu halverar vi vår miljöpåverkan,
helt enkelt minska mil i bil

Klara, färdiga, cykla ??‍♂️

Från och med nu ska vi se till att halvera våra antal bilresor och ersätta det med miljövänliga alternativ.

Filip VD städbolag

”Vi vill utmana branschen”

Vi är i en bransch där bil och körkort anses vara ett krav för att ha en fungerande verksamhet. Vi vill sticka ut hakan och säga att det inte stämmer, det är snarare en tid och kostnadsfråga. Vi har insett att vi kan halvera vårt utsläpp av fossila bränslen bara vi lägger mycket tid på en hållbar och smart planering. Det är givetvis en satsning som kommer kosta både mycket tid och pengar men vi vill gå före i branschen genom att genomföra detta projekt och visa att alla kan påverka miljön.

– Filip Printzell, VD på Städarna i Motala AB

Minska mil i bil
Minska mil i bil

Miljöparad

24 Augusti anordnar Städarna i Motala ett miljövänligt cykeltåg från torget i Motala Centrum till Råssnäs för att visa att man kan bedriva en hållbar verksamhet utan att vara beroende av bil.

I tåget får alla som vill delta men med kravet att cykla, åka el-scooter, springa eller något annat alternativ som är miljövänligt. Det är även bra om alla som deltar har en hjälm på sig för att tänka på säkerheten.

Häng med du också!

Årets rookie Städfirma Stockholm
Årets rookie

Årets Rookie trots att han saknar körkort!

Anders började jobba på Städarna i Motala sommaren 2018 och har sedan dess haft en enorm utveckling där han har blivit en av bolagets främsta fönsterputsare och även blivit utsedd till Årets Rookie på Städarna Awards (En gala där alla koncernens bolag samlades och firade sitt 10-årsjubileum). Anders har inte körkort men är ett tydligt exempel på att det är viktigt att vi inte begränsar oss i rekryteringsprocessen. Vårt miljöprojekt kommer leda till att vi öppnar dörrarna för fler stjärnor som Anders samtidigt som vi gör något bra för miljön.

Miljö

Vi kommer minska vår miljöpåverkan med 50% redan från 1 september. Vi vill nu ta vårt ansvar och bevisa att man kan bedriva ett hållbart städbolag utan att vara beroende av bil som transportmedel. Det är inte bara en vision utan vi kommer göra en konkret förändring i vår verksamhet redan nu. Vi har endast en planet och vi har med inspiration från Greta Thunberg valt att satsa på den.

Arbetsmiljö

Vi är ett bolag som tar det systematiska arbetsmiljöarbetet på allvar. I samband med vårt miljöprojekt kommer vi satsa stora resurser på att optimera vår schemaläggning på ett hållbart sätt. Det innebär att både miljö och arbetsmiljö kommer gå hand i hand 

Rekrytering

Genom att vi minskar vårt bilberoende och istället använder miljövänliga alternativ kan vi anställa fler personer utan körkort. Eftersom vi har stora tillväxtambitioner är det otroligt viktigt för oss att kunna anställa duktiga medarbetare. Genom detta projekt öppnar vi dörren för att kunna anställa fler stjärnor som saknar körkort och kan göra en samhällsinsats genom att erbjuda jobb som står långt från arbetsmarknaden.