Städarna släpper sin andra Självklarhetsrapport


Städarna släpper sin andra Självklarhetsrapport

När Städarna lanserar sin andra Självklarhetsrapport är den är självklarhet att medarbetaren har ordet. I Städarnas rapport är det ingen VD som har första ordet, det är några av de fantastiska städhjältarna – de som faktiskt gör kunderna nöjda. Innehållet i självklarhetsrapporten är framtaget och korrläst av medarbetargruppen. 

Under 2020 lanserade Städarna den första självklarhetsrapporten i världshistorien. När Städarna påbörjade sitt arbete med att hållbarhetsredovisa 2019 insåg koncernen att majoriteten av de olika delarna i detta var självklarheter. Därför ändrades namnet från hållbarhetsrapport till självklarhetsrapport! Det finns ännu inga lagkrav på Städarna att hållbarhetsredovisa, “men varför vänta?” tänkte Städarna.

Alla 800 medarbetare hade möjlighet att delta när rapporten visades för första gången. I och med pandemin som slog till fick Städarna, precis som många andra, förändra sitt arbetssätt och bli mer digitala. Städarnakoncernen ställde snabbt om och började umgås digitalt med varandra med kollegor från andra städer. Då föddes idén att livesända lanseringen av Självklarhetsrapporten för alla 800 medarbetare. Här kan du se sändningen: Självklarhetskväll

Efter livesändningen fick alla medarbetare tillgång till rapporten för korrekturläsning. Städarna ville inte bara ha tillbaka information om stavfel eller felaktiga meningar, utan faktiskt om det fanns minsta lilla felaktighet i innehållet. Det är av största vikt att alla medarbetare känner att det som står i rapporten är sant, och att det inte bara är tomma ord som är spel för gallerierna. 

– “Mitt mål som hållbarhetsansvarig har under året varit att involvera hela koncernen i det arbete som vi gör kring hållbarhet. Det var därför extra roligt att få hjälp att granska rapporten och att få tid att prata självklarheter med hela Städarnafamiljen!” Säger Jenny Berg, hållbarhetsansvarig. 

Läs mer om Självklarhetsrapporten och se den här
stadarna.se/sjalvklarhetsrapport/

Om Städarna:
Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping och är idag Sveriges 2:e största hemservice bolag med ca 800 medarbetare. Städarna är verksamma i 25 orter i mellansverige och har en målsättning om att bli rikstäckande. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal VD från varje ort.


För mer information

Jenny Berg
Självklarhetsgeneral – Städarna Sverige AB
[email protected]
0768-29 04 54

Tjoffe Sjögren
Koncernchef – Städarna Sverige
[email protected]
0709-65 33 86


Nedladdningsbart material

Till Självklarhetsrapporten

Till pressmapp