Fönsterputs för glasklart resultat

Brukar det kännas som ett jätteprojekt att putsa dina fönster? Det är inget konstigt alls! Att putsa fönster snabbt och effektivt utan rinnmärken, fläckar och flammighet är ett hantverk. Som tur är råkar vi på Städarna vara proffs på just detta!

Få kostnadsförslag

Ett städbolag som känns bra i magen 💙 Läs om vårt självklarhetsarbete

Professionell och snabb fönsterputsning 

Vi utför professionell och effektiv putsning på alla sorters fönster oavsett bostad. Liten lägenhet eller stor villa, panoramafönster eller inglasad balkong? Vi är experter på att göra dina fönster skinande rena och våra medarbetare har flera års erfarenhet och är kunniga på att hjälpa dig oavsett behov. 

För en renare känsla rekommenderar vi att kombinera en putsning tillsammans med återkommande hemstäd eller en storstädning.

Inför din fönsterputs
Behöver jag ta bort eventulla gardiner och spröjs inför fönsterputsen?

Nej! Det underlättar dock för våra städhjältar om så mycket som möjligt är bortplockat runt om dina fönster under utförandet. Dessutom tar det mindre tid, vilket är mer kostnadseffektivt för dig som kund!

Behöver jag tillhandahålla något inför putsningen?

Vi tar med allt städmaterial som behövs för att utföra en professionell fönsterputs, det enda vi lånar av dig vid behov är en stege eller en stabil pall.

Vad ingår i en fönsterputs?
 • Putsning av fönsterglas samt avtorkning av fönsterbänkar, dammlist och fönsterkarmar.
 • Avfläckning av inglasade dörrar, inklusive putsning av fönsterdel upp till 1,8 m.
Observera att inglasad balkong EJ ingår men går enkelt att beställa extra vid bokningstillfället.
Hur ska jag räkna mina fönster?

De finns en mängd olika varianter av fönster och ibland kan det vara svårt att veta hur antalet fönster ska räknas för att lämna korrekta uppgifter.

Varje fönsterbåge räknas som 1 fönster. På bilden visas en fönsterkarm med 2 st fönsterbågar, där de olika fönsterbågarna går att separera, således räknas detta som 2 st fönster.

Lämna gärna en kommentar om eventuella fönster med spröjs, om de öppnar utåt eller inåt samt om dina fönster är öppningsbara så att fler än 2 sidor ska rengöras.

Boka rengöring av dina fönster!

Kostnaden för fönsterputs beror på antal fönster och hur de är placerade. Kontakta vår trevliga kundtjänst så berättar vi mer om hur det går till.

☑️ Ansvarsförsäkring

☑️ Trygg leverantör

☑️ Nöjd-kund-garanti

  Vem är du?

  Vart bor ni?

  Övrigt

  Integritetspolicy


  Pssst! Visste du att Städarna har gjort en klimatinvestering? 

  För oss är det viktigt att vi tar hand om planeten vi lever på och gör allt vi kan för att kompensera vår påverkan. För ett tag sedan investerade vi t.ex. i mellangrödor som minskar den utsläppta koldioxidhalten i luften och därmed bidrar till ett mindre CO2-avtryck.

  Läs gärna med om investeringen och vårt arbete

  Vinterkyla eller sommarvärme – vi löser putsningen! 

  Många tror att man inte kan putsa fönsterna under vinterhalvåret vilket inte stämmer. Oavsett om ni vill beställa en putsning inför midsommarfesten eller tills ljusstakarna ska upp så har vi resurserna för att hjälpa till, snö och regn hindrar inte oss! 

  Vanliga frågor om fönsterputs
  Ingår inglasad balkong i fönsterputsningen?

  Nej, men detta går självklart att beställa till!

  Hur ofta behöver man putsa fönster?

  Hur ofta fönsterna bör putsas beror på ett antal olika faktorer. Bor du nära en väg exempelvis behöver dina fönster putsas allt oftare. Vill du njuta av en fläckfri utsikt rekommenderar vi att boka en fönsterputs 2-4 gånger per år! Hos Städarna kan du självklart boka fönsterputs på abonnemang utefter en frekvens som passar dig.

  Behöver jag vara hemma vid tillfället?

  Nej, det behövs inte. Du kan alltid lämna en extranyckel på vårt kontor minst 3 dagar innan tjänsten ska utföras.

  Hur gör vi med det praktiska som nyckelkvittering och eventuell larmvisning?

  Du kan välja att vara hemma och öppna för oss eller lämna nycklar på vårt kontor så att våra medarbetare kan hämta nycklarna på kontoret. Nycklarna behöver finnas på vårt kontor fem dagar innan städtillfället.

  Larmgenomgång går bra att ta i samband med bokningen så finns den tillgänglig i städinstruktionen för våra städhjältar.

  Har Städarna kollektivavtal?

  Städarna har kollektivavtal som innebär schyssta arbetsvillkor och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Mår vi bra mår ditt hem bra! Läs mer om våra initiativ för att ta hand om våra människor här. 

  Vad kostar en fönsterputsning?

  Kostnaden för fönsterputsning beror antalet glaspartier som ska rengöras. Klicka här för att få ett kostnadsförslag för putsning av just dina fönster. Givetvis gäller rutavdrag för våra fönsterputstjänster.