Dags för ett nytt hem? Här kommer 5 viktiga tips inför flyttstädning

Grattis till det nya hemmet, som ni har längtat! Äntligen är det dags att bli med badkar, möblera dröm-vardagsrummet och få plats med en ännu större säng. Vi förstår att ni hellre lägger allt fokus på det nya hemmet men en sista sak måste såklart fixas först – flyttstädningen. Här kommer 5 tips för att göra den tråkigaste biten av flytten lite enklare.

1. Ta reda på vad som ingår i en flyttstädning

Det är en väldigt stor skillnad på att göra en vanlig veckostädning och städa i samband med en flytt, därför är det viktigt att ta reda på vad som faktiskt förväntas av dig om du flyttstädar själv. Förutom de mest självklara sakerna som att våttorka golv och göra rent badrum, så ingår även grundlig rengöring av fönsters in- och utsida samt filter och ventiler i bostaden. Skapa gärna en checklista för vad som ska städas i varje rum så att du inte missar något och behöver göra om städningen.

2. Töm kyl och frys

För att både effektivisera städningen och se till att du lämnar hemmet så rent som möjligt är det viktigt att både kyl och frys är helt tömda och avstängda innan du sätter igång med städningen. Tänk på att frysen ska både vara rengjord och avfrostad när nästa boende flyttar in.

3. Rensa innan och släng allt skräp

Ett nytt hem innebär för många en nystart och ibland får inte allt följa med till nästa ställe. Även om ni inte vill ha med det gamla soffbordet eller kopparna som varit med alldeles för länge rekommenderar vi att du gör er av med dem innan du sätter igång med städningen. Då slipper du en tur till tippen på en redan stressig dag, dessutom är det alltid lättare att städa en tom bostad.

Soppborste

4. Boka flyttstäd…

Känns det som alldeles för mycket jobb? Vi fattar. Att flytta är ett stort projekt i sig med packning, transport och uppackning. Att dessutom behöva klämma in en rejäl städning kan få den stora dagen att kännas omöjlig. Genom att ta hjälp av en städfirma lättar ni både på bördan och kan fokusera helt på det nya hemmet.

5. och se till att göra det i tid

Få saker är så stressiga som att flytta, se därför till att vara ute i tid när du bokar in flyttstäd – både för att lätta på stressen och försäkra att våra städhjältar kan komma på din önskade dag. 

Var gärna så förberedd som möjligt inför flyttstädningen, genom att både läsa på vad som ingår och inte ingår, samt vad du som kund behöver förbereda inför städningen. Exempelvis så ingår inte rengöring av vattenlås i en flyttstädning, utan måste utföras av en VVS-expert. I ordinarie flyttstäd ingår inte städning av t ex balkong, braskamin eller förråd men detta går självklart att lägga till så att ni kan fokusera på resten av flytten istället.