Vad ingår i en storstädning?

Har du någonsin känt att du skulle vilja köpa en storstädning i ditt hem, men inte vet vad det faktiskt innebär? Tänk på en vanlig hemstädning, och multiplicera den sedan med tio. Det är vad du kan förvänta dig när du köper storstädning. Vi pratar om att skrubba badrummet tills kalk är ett avlägset minne, att dammsuga på de ställen där dammråttorna har sitt eget lilla samhälle, och allt det andra i hemmet du kanske inte ens tänker på att du borde rengöra. Men det är lugnt, vi kan fixa det åt dig.

Kök

Ah, en storstädning av köket! Få saker känns mindre spännande men det är ändå en nödvändig ondska som vi alla måste möta ibland. Eller så anlitar du oss att möta det.

Vad ingår då när vi storstädar i köket?
Först och främst måste vi ta itu med av- och urtorkning. Detta innebär att vi ska göra allt skinande rent och torrt, inklusive köksskåp, lådor och handtag utvändigt. Ingen fläck eller smutsig handfläck får stå kvar! Vi tar också itu med diskbänken och kranarna, inklusive undersidan av diskhon och avloppsrören. Den där smutsen som bara en riktigt snokande släkting kan hitta – den ska det inte finnas ett spår av. Vi tar också alla svåråtkomliga områden, som under överskåp och på socklar vid golvet på underskåp.

Sedan tar vi hand om kyl- och frysskåp utvändigt, inklusive bakom – om du som kund har ordnat så att vitvarorna är framdragna. Kladdiga fingeravtryck på kyl och frys? Inte om vi får bestämma! (Och det får vi.) Vi glömmer såklart inte era kära hushållsmaskiner heller. De ska vara skinande rena när vi är klara. 

Dags att tackla resten av köket,
det är dags satt tömma och avtorka sopbehållaren – där kan det ju vara allt möjligt kletigt och kladdigt som man inte vill tänka på. Sedan är det dags att ge matplatsen en rejäl rengöring – vi vill ju inte att era gäster ska rynka på näsan åt dammråttor eller gamla flingor. Men vi stannar inte där, oh nej! Diskhon måste rengöras från topp till tå – inklusive blandaren och proppen eller silen. Spisen är också en stor bov när det kommer till matrester och annat smuts, så där ger vi såklart vårt allra bästa och ger den en rejäl rengöring. Och vi glömmer självklart inte kaklet ovanför spisen eller diskbänken – där kan det samlas en hel del fett och annat obehagligt.

Fläkten är en del som lätt missas när man städar köket. Men du vet allt smör och olja som gör din mat sådär gudomligt god? Det sätter sig gärna i fläkten. Därför behöver både utsidan, undersidan och insidan rengöras för att den ska fungera som den ska. Och microvågsugnen? Den måste rengöras både in- och utvändigt – man vill ju inte att några matrester eller annat smuts ska fastna därinne. Slutligen är det dags för ugnsrengöring – in- och utvändigt, och inte minst rengöring av ugnsplåtar och galler. Puh, det var en rejäl städning det! Dags för nästa del i hemmet – badrummet.

Badrum

Badrummet – det är där dina morgnar börjar och där dina kvällar slutar. Och självklart vill du ha en plats som känns ren och fräsch. Men var lugn, vår storstädning är här för att göra just det!  Vi börjar med att ta hand om allt damm och smuts genom en ordentlig avtorkning av väggarna, golvet och synliga rör (som inte är högre än 2,5 – vi har inte alltid en stege med oss). Därefter går vi vidare till badrumsmöblerna och ser till att både ut- och insida blir skinande rena, inklusive lådor, handtag och speglar. Vi missar inte heller de små detaljerna och rengör flaskor och tvålbehållare.

Sedan är det dags för avkalkning. Duschkabinen får sig en rejäl omgång tillsammans med kakel- eller klinkers och fogar om möjligt. Vi demonterar och monterar även badkarsfronten för att ge det en riktigt grundlig avkalkning.

Vi glömmer inte heller golvbrunnen, blandare, duschslang/duschmunstycke (dock inte vattenlåset), toalettstol och bidé – både insida och utsida. Handfatet får sig en riktigt ordentlig omgång och vi ser till att även undersidan blir avtorkad. Men vi stannar inte där – vi rengör även utsidan av tvättmaskinen och tvättmedelsbehållaren. Har du lyxen med en torktumlare så tar vi hand om den också, ändå ner till luddbehållaren och kondensbehållaren inklusive pumplocket och filtret.

Så, sluta noja dig över ditt badrum – låt oss ta hand om det med och njut av ett badrum som är så rent att du kan äta frukost där! (Men vi rekommenderar fortfarande inte att du gör det).

 

Resterande hemmet

När vi är klara i badrummet är det dags att sätta på sig superhjälteuniformen och gå till attack! Först av allt tar vi itu med fienden som alltid ligger på lur, nämligen spindelväven. Vi dammar av väggar och väggpaneler, och tar bort allt som spindlarna har smusslat dit. Ingen yta kommer att gå osuddad när vi är klara! Vi dammar av alla horisontella ytor, inklusive bord, stolar, skåp och hyllor. Till och med våra kära dörrar och deras handtag kommer att få en välbehövlig tvättning. Ingen garderobs- eller skåpdörr kommer att undkomma vår städning. Är du fortfarande med? Bra, för det är mer!

Men vänta, vi är inte klara än!
Vi tar också itu med alla klädda/stoppade möbler och dammsuger alla golvytor och trappor. Till och med golvspåren i garderobsdörrarna kommer att bli rena och fina igen. Sedan är det dags för att ge elementen en ordentlig borstning, inklusive att dammsuga bakom dem. Vi städar snickerier, listern och fönsterbrädor, och tar även hand om ledstänger och trappräcken. Ventiler på utsidan får också en välbehövlig tvättning, så högt som 2,5 meter. Inga speglar eller tavlor behöver heller stå och samla damm efter vår städning. Vi kommer också att ta hand om att bädda sängarna och ta ut soporna (men källsorteringen får du ta hand om själv). När vi är klara kommer ditt hem att kännas som ett nytt hem.

Storstädning
Vad är skillnaden på en storstädning och en hemstädning?

Under en storstädning rengörs bostaden mer på djupet till skillnad från en hemstädning där mestadels ytlig smuts städas bort. Moment som är typiska för en storstädning är:

  • Ugnsrengöring
  • Köksfläktens in- och utsida
  • Bakom vitvaror om framdraget
Behöver jag tänka på något inför en storstädning?

För att utföra en professionell storstädning ber vi dig på förhand att:

  • Plocka undan lösa föremål i den mån det går
  • Dra undan eller ta ned eventuella gardiner om fönsterputsning sker i samband med storstädningen
  • Dra fram vitvaror om det ska städas bakom. OBS! Spishäll med gas dras inte fram
  • Ta bort fronten på badkar/bubbelbadkar om det ska städas bakom
  • Meddela eventuellt känsliga material, såsom marmor
Vad kostar en storstädning?

Storstädningens pris baseras på bostadens kvadratmeter samt eventuella tillval såsom strykning av kläder. Ta enkelt reda på ditt pris genom att fylla i dina uppgifter i formuläret så återkommer vi med ett pris till dig!

Ingår fönsterputs?

Du kan välja städning med eller utan fönsterputs. Meddela ditt val genom att skriva in ”fönsterputs” som kommentar vid bokning.

Kan jag boka storstädning efter renovering?

Ja, vi erbjuder städning efter renovering. Meddela alltid om din bokning gäller städning efter renovering så vi kan ta höjd för fler timmar till följd av mängden byggdamm.

Kan jag beställa storstädning per timme?

Nej, priset på din storstädning beräknas på antalet kvadratmeter och anges alltid som fast pris.

Hur ofta bör jag boka en storstädning?

Vår rekommendation är att boka en ordentlig storstädning varannan månad! Städas bostaden däremot regelbundet med professionell städhjälp rekommenderar vi en ordentlig storstädning ungefär 2 gånger per år.

Behöver jag plocka undan inför en storstädning?

För att utföra en professionell storstädning ber vi dig på förhand att plocka undan så mycket lösa föremål som möjligt. Se även till att dra fram eventuella vitvaror om städning ska ske bakom.

Städar ni under och ovanpå möbler?

Ja, vi städar upp till 2,5 m. Om möjligt städar vi även under och bakom, men det åligger kund att dra fram möbler och vitvaror för att möjliggöra städningen.

Ingår städmaterialet?

Ja, vi tar med allt material!

Vad är en storstädning?

Storstädning är en engångsstädning som är en mycket grundlig tjänst. Ditt hem genomgår en djuprengöring och momenten skiljer sig något från ett vanligt hemstädstillfälle. Under detta tillfälle har vi möjlighet att komma åt ingrodd smuts i ugnen eller dammet allra högst upp i bokhyllan som vi vanligtvis inte gör på ett kortare återkommande hemstädstillfälle.