Hemstäd & Hemservice
Hemstäd & Hemservice

Vi hjälper dig med städningen

Unna dig själv något härligt! Vi ger dig både ett rent hem och mer tid till annat 💙

Vårt prispressade paket för
dig som vill ha hjälp med det
mest nödvändiga, som kök,
badrum & golv.
Mini låter
litet, men innehåller det
viktigaste för ett rent hem.

Läs mer om Mini

Vårt standardpaket för dig
som löpande behöver få hela
ditt hem städat ordentligt.

De flesta kunderna väljer
varje eller varannan vecka.

Läs mer om Standard

För dig som önskar absolut
toppskick & har andra saker
att tänka på. I Plus tvättar vi
fönster och sköter löpande
andra storstädsmoment.
Alltid med det lilla extra! 

Läs mer om Plus

Ett städbolag som känns bra i magen 💙 Läs om vårt självklarhetsarbete

Boka digitalt hemstädsmöte

Vi vill gärna städa hemma hos dig! 🌟 

1. Du fyller i dina uppgifter i vårt onlineformulär

2. Vi kontaktar dig för ett kostnadsfritt telefonmöte där vi berättar vilka vi är och på vilket sätt vi kan hjälpa dig. 

3. Vi presenterar ett kostnadsförslag, utifrån vilket städpaket som bäst passar dina behov och diskuterar om du önskar några specifika tillval. Det vanligaste är att boka in Standardpaketet varje eller varannan vecka.

4. Du bestämmer dig för att att tacka ja, och får kontakt med ditt lokala kontor som återkommer med förslag på schemaläggning.

5. Vi börjar städa hemma hos dig!

  Vem är du?

  Var bor du?

  Övrigt

  Integritetspolicy


  ”Tiden jag sparar använder jag som kvalitetstid, för mig och min hund ute i naturen.
  Jag är otroligt nöjd att jag valde Städarna som städbolag!”
  -Peter, Hemstädskund

  Här kan du jämföra vad som ingår i städpaketen Mini, Standard och Plus 👇🏼

  ”Städarna har inte bara gjort vårt hem rent och fint, de har städat bort allt tjafs i vardagen. Sedan Städarna kom in i vårt hem, så har vår vardag blivit så mycket mer positiv och enkelt. Att en städfirma kunde bidra med så mycket zen var ju lite otippat… ”
  – Hampus, Hemstädskund

  Vårt minsta paket är till för den prismedvetna kunden och även om mini låter lite, så får du njuta av känslan av ett rent hem. Våra städspecialister har tagit fram de moment i en städning som ger störst skillnad i renhetskänsla hemma och paketerat ihop till minipaketet. Med Städpaket Mini får du hjälp med den tyngsta städningen och har alltid ett skinande rent kök och fräscht badrum. Den där hemska upplevelsen med smuts som knastrar under strumporna blir du också av med då vi dammsuger och tvättar golven.

  Minipaketet passar bra för dig som inte vill lägga mer pengar på städningen, för dig som egentligen vill städa själv men fysiskt är begränsad gällande de tuffaste momenten eller dig som bara vill prova på hur det är att få hjälp hemma.

  Du kan självklart köpa till tilläggstjänster vid specifika tillfällen, men vill du ofta ha hjälp med något rekommenderar vi något av våra andra paket.

  Vårt allra vanligaste städpaket är standardpaketet, som är till för dig som vill prioritera din tid till roligare saker än att städa hemma. Vi städar hela ditt hem och får det att kännas rent och fräscht överallt. Paketet passar dig som vill ha ett grundrent hem, men vill vara lite smart med ekonomin genom att själv plocka undan innan vi kommer och själv sköta storstädning och fönsterputs.

  Skillnaden mot minipaketet är att vi städar i alla rum och du behöver inte själv komplettera veckostädningen. Jämfört med Pluspaketet går du miste om den lyxiga hotellkänslan och behöver själv komma ihåg att boka in fönsterputs eller vissa grövre städmoment som rengöring av ugn och golvbrunnar.

  Städtjänsten för dig som inte vill behöva tänka så mycket, utan bara förväntar dig ett skinande rent hem på alla sätt och vis. Vi tar hand om alla delar av städningen i ditt hem och du kan ägna dig åt roligare eller viktigare saker. Vi avsätter extra tid för att du ska kunna lämna ditt hem hur som helst innan vi kommer, och för att vi alltid ska kunna lämna ditt hem i absoluta toppskick när vi går. I pluspaketet ser vi alltid till att bädda rent, hjälpa till med källsortering, vattna blommor och en rad andra moment som får ditt hem att glänsa!

  Ingen förberedelse
  Om man inte vill göra någon särskild förberedelse för att nollställa sitt hem är det bra att ha i åtanke att det kan ta ett par städtillfällen innan hemmet är helt rent. Att inte välja till ett introducerande städ rekommenderar vi endast dig som byter direkt från ett annat städbolag.

  Startstädning (rekommenderas)
  För dig som vill få ett bra resultat från första städtillfället rekommenderar vi en startstädning. Här genomför vi samma moment som under den ordinarie hemstädningen, men avsätter fler timmar för att kunna garantera ett riktigt rent resultat från det första tillfället.

  Storstädning
  För dig som har höga krav på ett fräscht hem eller ett mycket nedsmutsat hem är de vanliga momenten i en hemstädning inte alltid tillräckliga för att ge en ren känsla. För de kunder som inte haft städhjälp tidigare rekommenderar vi att börja med en storstädning.

  Varför välja hemstäd av Städarna?

  Vi sätter människan i fokus – Vi vet att om våra medarbetare mår bra, så mår ditt hem ännu bättre. Självklart jobbar alla våra medarbetare under kollektivavtal så du kan känna dig 100% trygg. Det ska kännas bra i magen helt enkelt!

  ✅ Nöjd-kund-garanti – Våra städhjältar är grymma och skulle du eventuellt inte vara nöjd har vi alltid vår kvalitetsgaranti som finns där som en säkerhet för dig som kund. Fördelen med ett stort städbolag som oss är att vi alltid kan ta ansvar.

  ✅ Koll i brottsregistret – Säkerheten är viktig oavsett vem man släpper in i sitt hem. Så även för oss. Vi kontrollerar alltid våra medarbetare i brottsregistret.

  Ansvarsförsäkring – Om olyckan skulle vara framme så finns ansvarsförsäkringen där som en trygghet för dig som kund.

  Vill du komma i kontakt med oss?
  Letar du efter kontaktuppgifter till din stad? Eller vill du ha kostnadsförslag på hemstäd?

  Auktoriserad serviceföretag

  Städarna – Vi är ett auktoriserat serviceföretag

  Vi säger @*#%!$ till dåliga arbetsvillkor och svarta pengar, som branschen tyvärr har präglats av historiskt. Därför jobbar vi alltid utifrån Almega Serviceföretagens föreskrifter tillsammans med de andra goda exemplen på marknaden när det kommer till service och städning hemma.

  Städarna droppe

  Timmarna tillgodo vid avbokning

  Givetvis har du möjlighet att boka av ett städtillfälle. Om du gör det senast sju dagar i förväg får du de avbokade timmarna tillgodo. Dessa kan du använda längre fram för ett extra städtillfälle eller till ett urval av våra övriga tjänster som exempelvis fönsterputsning, storstädning eller hjälp med tvätten.

  Vanliga frågor om hemstädning
  Kan jag byta städpaket?

  Självklart kan du göra det! Det går bra att justera ditt paket både upp och ner. Du kan dock inte ändra ditt paket inom innevarande månad utan bytet görs till nästkommande månad.

  Vem städar hemma hos mig?

  Det är någon eller några av våra fantastiska städhjältar som utför uppdraget hos dig. I den mån det är möjligt kommer uppdraget att utföras av samma medarbetare, med observation för ändringar till följd av sjukdomar eller semester.

  Jag har eget städmaterial hemma, kan ni använda det?

  Nej, Städarna använder endast städutrustning som våra medarbetare är vana vid och har fått utbildning i. Detta för att att vi endast ska bruka medel som vi med säkerhet kan dosera och vet dess miljöavtryck samt för att minimera risk för kemskador.

  Vilken bindningstid och uppsägningstid har jag?

  Hos oss har ni ingen bindningstid utan endast 1 kalendermånads uppsägningstid. Vid nyttjande av kampanjerbjudande gäller dock en bindningstid på 3 kalendermånader.

  Vad behöver jag själv göra inför mitt städtilfälle?

  För att få bästa möjliga resultat av tjänsten, se gärna till att det är undanplockat från föremål som kan hindra utförandet av arbetet. Det kan till exempel vara leksaker på golvet eller disk på diskbänken.

  Vilka tillval kan jag välja till min hemstädning?

  Vi har listat olika tillval att välja mellan, vilket du kan läsa mer om här. Finns inte ditt specifika önskemål med så fråga vid bokning så kan vi säkerligen skräddarsy ett upplägg utifrån ditt behov. 

  Vad ingår i städning av kök?

  Följande moment ingår i städning av kök:

  • Avtorkning av diskbänk, arbetsbänk, kranar samt rengöring av diskho.
  • Avtorkning av kakel ovanför diskbänk/arbetsbänk/spis.
  • Avtorkning av vitvaror/hushållsmaskiner utvändigt.
  • Avfläckning av skåpsluckor utvändig samt front till lådor och handtag.
  • Avtorkning av socklar vid golvet på underskåp.
  • Tömning och avtorkning i och runt sopbehållare (hushållssopor).
  • Avtorkning av spis och ugn utvändigt.
  • Rengöring av micro in- och utvändigt.
  • Avtorkning av fläktkåpa utsida (ej inuti).

  I städpaket Plus ingår även:

  • Avfläckning inuti kylskåp.
  • Plocka ur ren diskmaskin, fylla på med smutsig disk som står framme och diska för hand det som ej kan diskas i maskin.
  • Tömning av källsortering (om möjlighet finns i anslutning till bostaden).
  • Rengöring av ugn och ugnsplåtar 1 gång i månaden.

   

  Vad ingår i städning av badrum?

  Följande moment ingår i städning av badrum:

  • Avtorkning av badkar.
  • Avtorkning av skåpsluckor utvändigt samt front till lådor och handtag.
  • Avtorkning av duschkabin och i duschutrymme.
  • Avtorkning av golvbrunn utvändigt.
  • Avtorkning av kakel ovanför/under handfat, ovanför, under och bakom toalettstol/bidé samt ovanför badkar.
  • Avtorkning av vågräta VVS-rör (högst 1,8 m).
  • Rengöring av blandare, duschslang och duschmunstycke (ej vattenlås).
  • Rengöring av toalettstol in- och utvändigt.
  • Rengöring av handfat inklusive avtorkning av undersida.
  • Avtorkning av spegel, krokar, handdukshängare/värmare.

  I städpaket Plus ingår även:

  • Rengöring av golvbrunn 1 gång i månaden.
  Vad kostar hemstädning?

  Som hemstädskund med frekvens varje eller varannan vecka betalar du en fast månadsavgift för ditt städpaket. Det innebär att månadskostnaden inte påverkas av om du vissa månader får ett extra städtillfälle beroende på när månadsskiftet sker i förhållande till din städdag. Den fasta månadskostnaden för ditt städpaket baseras bland annat på hur stor din bostad är. Klicka här för att genomföra ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hemstädsmöte.

  Hur gör vi med det praktiska som nyckelkvittering och eventuell larmvisning?

  Du kan välja att vara hemma och öppna för oss eller lämna nycklar på vårt kontor så att våra medarbetare kan hämta nycklarna på kontoret. Nycklarna behöver finnas på vårt kontor fem dagar innan städtillfället.

  Larmgenomgång går bra att ta i samband med bokningen så finns den tillgänglig i städinstruktionen för våra städhjältar.

  Ska jag vara hemma första städningen för att gå igenom städinstruktionen och besvara eventuella frågor?

  Under det digitala hemstädsmötet, då vi lägger upp din order, går vi igenom alla viktiga frågor och sammanställer en städinstruktion. De städhjältar som kommer hem till er har tillgång till städinstruktionen och är redo att sätta igång direkt!

  Har Städarna kollektivavtal?

  Städarna har kollektivavtal som innebär schyssta arbetsvillkor och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Mår vi bra mår ditt hem bra! Läs mer om våra initiativ för att ta hand om våra människor här. 

  Måste jag ha ett fast städschema?

  Nej, du kan kontakta oss när helst du vill – men för att få en kontinuitet i städningen rekommenderar vi alltid ett av våra städpaket!

  Våra städer

  Vill du komma i kontakt med oss ? Här hittar du kontaktuppgifter till våra hemstädsbolag runt om i Sverige.

  AlingsåsBoråsEnköpingEskilstuna,
  FinspångGävleGöteborg, Jönköping,
  KalmarKarlskogaKarlstadKatrineholm,
  LinköpingMjölbyMotalaNorrköping,
  Nyköping, StockholmTranåsTrosa,
  UppsalaÖrebro