Hemstäd
Hemstäd

Hemstäd & hemservice

Unna dig själv något härligt! Vi ger dig både ett rent hem och mer tid till annat 💙

Hemstäd - Så fungerar det!

Boka hemstäd – så funkar det i fyra steg

1. Du kontaktar vår trevliga kundtjänst här på hemsidan

2. Vi bokar in ett kostnadsfritt telefonmöte där vi berättar vilka vi är och på vilket sätt vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder alltid olika upplägg utifrån din unika situation.

3. Vi presenterar ett kostnadsförslag, skräddarsytt utifrån dina behov. En vanlig beställning är att vi kommer mellan 3-4 timmar varannan vecka.

4. Vi börjar städa hemma hos dig!

Hemstäd från 1195 kr i månaden

Varför välja hemstäd av Städarna?

Vi sätter människan i fokus – Att hålla rent är viktigt och för hos Städarna kommer människan i första hand. Vi vet att om våra medarbetare mår bra, så mår ditt hem ännu bättre. Därför jobbar alla våra medarbetare under kollektivavtal.

✅ Nöjd-kund-garanti – Våra städhjältar är grymma och skulle du eventuellt inte vara nöjd har vi alltid vår kvalitetsgaranti som finns där som en säkerhet för dig som kund. Fördelen med ett stort städbolag som oss är att vi alltid kan ta ansvar.

✅ Koll i brottsregistret – Säkerheten är viktig oavsett vem man släpper in i sitt hem. Så även för oss. Vi kontrollerar alltid våra medarbetare i brottsregistret.

Ansvarsförsäkring – Om olyckan skulle vara framme så finns ansvarsförsäkringen där som en trygghet för dig som kund.

Vill du komma i kontakt med oss?
Letar du efter kontaktuppgifter till din stad? Eller vill du ha kostnadsförslag på hemstäd?

Boka digitalt hemstädsmöte

Vi vill gärna städa hemma hos dig! 🌟 För att enklast komma igång, fyll i formuläret och så återkommer vi till dig genom en kort telefonavstämning för att vi ska kunna berätta mer och du kunna ställa frågor. 🙌🏼 Vi kontaktar dig så snabbt som möjligt, men välj gärna ett specifikt klockslag som oftast passar dig bäst! 

✅ Nöjd-kund-garanti
Kvalitetsgaranti med åtgärd tills du är nöjd

✅ Ansvarsförsäkring
Om olyckan skulle vara framme

✅ Trygg leverantör
Vi är nordens näst största hemserviceföretag

  Vem är du?

  Var bor du?

  Övrigt

  Integritetspolicy


  Inget prisförslag tillgängligt för denna stad, fyll i en bokning så återkommer vi med prisförslag

  Auktoriserad serviceföretag

  Städarna – Vi är ett auktoriserat serviceföretag

  Vi säger @*#%!$ till dåliga arbetsvillkor och svarta pengar, som branschen tyvärr har präglats av historiskt. Därför jobbar vi alltid utifrån Almega Serviceföretagens föreskrifter tillsammans med de andra goda exemplen på marknaden när det kommer till service och städning hemma.

  Vad ingår i hemstädning?

  Vad ingår i hemstäd?

  Städarna har en grundlista över städhjälp och vad som ingår i en ordinarie veckostädning. Den bygger på vår gedigna erfarenhet av vad som generellt behöver göras för att ditt hem ska kännas rent och fräscht. Listan kan naturligtvis justeras utifrån dina specifika önskemål och behov. Strykning och klädvård är ett exempel på tjänster som kan ingå i din veckostädning. Komplettera även med fönsterputs för skinande rena fönster.

  Hemstädspaket
  Det här ingår när du beställer hemstäd👇🏼

  Kök

  • Avtorkning av diskbänk, arbetsbänk, kakel ovanför diskbänk/arbetsbänk/spis, kranar, socklar, spis, ugn utvändigt, vitvaror/hushållsmaskiner utvändigt, fläktkåpa utvändigt samt rengöring av diskho.

  • Avfläckning av skåpsluckor utvändigt samt front till lådor och handtag.

  • Tömning och avtorkning i och runt sopbehållare (hushållssopor – ej källsortering).

  • Rengöring av micro in- och utvändigt.

  Badrum

  • Rengöring av badkar samt duschkabin och duschutrymme.

  • Rengöring av toalettstol i och utanpå.

  • Avtorkning av skåpsluckor utvändigt, front till lådor och handtag, golvbrunn utvändigt, handfat inklusive undersida, kakel ovanför/under handfat och ovanför badkar, kranar, krokar, duschslang- och munstycke (ej vattenlås), handduksvärmare, VVS-rör (högst 1,8 m)

  Övriga städmoment

  • Avtorkning med torr trasa av eluttag/strömbrytare samt fast belysning, upp till 1,8 m

  • Avfläckning av dörr, dörrkarm, dörrhandtag. Avfläckning insida av entrédörr och inglasade dörrar. Avfläckning av garderobsdörrar utsida samt dammsigning av dess spår

  • Avtorkning med torr trasa (fuktig vid behov) av fria horisontella ytor såsom bord, stolar, skåp, hyllor och fönsterbrädor (högst 1,8 m). Avtorkning under vid enstaka föremål.

  • Damning av tavlor och element. Dammsugning av golv, trösklar, mattor klädda/stoppade möbler. Damning av golvlister ink fläckborttagning.

  • Våttorkning av golv

  • Avtorkning utvändigt av torkskåp- tumlare och tvättmaskin.

  • Damning samt våttorkning av trappsteg. Dammsugning vid  behov om t.ex. klädda trappsteg.

  • Avtorkning av ledstänger och trappräcken.

  • Tömning av papperskorgar

  • Enklare bäddning av säng

  • Putsning av speglar

  Skräddarsy din hemstädning

  Med mångårig erfarenhet har vi sett det mesta och självklart är vi grymma på att anpassa oss efter hur just din bostad eller arbetsplats ser ut. Kommer du på något som inte finns med i listan? Med stor sannolikhet kan vi fixa det. Till exempel kan det handla om vikning av tvätt eller strykning av kläder.

  Ibland händer det att man kommer på något mer man skulle behöva få hjälp med under arbetets gång och då kan du som kund enkelt boka in ett extra tillval i vår smidiga kundapp. 👌🏻 

  ”Tiden jag sparar använder jag som kvalitetstid, för mig och min hund ute i naturen. Jag är otroligt nöjd att jag valde Städarna som städbolag!”

  Peter, Hemstädskund

   

  ”Städarna har inte bara gjort vårt hem rent och fint, de har städat bort allt tjafs i vardagen. Sedan Städarna kom in i vårt hem, så har vår vardag blivit så mycket mer positiv och enkelt.Att en städfirma kunde bidra med så mycket zen var ju lite otippat…

  Hampus, Hemstädskund

  Städarna droppe

  Timmarna tillgodo vid avbokning

  Givetvis har du möjlighet att boka av ett städtillfälle. Om du gör det senast sju dagar i förväg får du de avbokade timmarna tillgodo. Dessa kan du använda längre fram för ett extra städtillfälle eller till ett urval av våra övriga tjänster som exempelvis fönsterputsning, storstädning eller hjälp med tvätten.

  Nordens näst största hemservice bolag

  Nordens näst största städfirma 🚀

  Vi hjälper tusentals kunder och vi älskar att underlätta vardagen, med människor för människor.
  Vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder och stoltaste medarbetare.

  Hemstäd
  Hur hanterar vi Covid-19?

  Vi fortsätter att städa så länge du är frisk och är självklart extra noga med desinficering. Läs mer.

  Vad händer om min städning infaller på en helgdag?

  Städtillfällen utförs på vardagar mellan 06:00 till 18:00 och ej på helgdagar. Infaller ett städtillfälle på en helgdag har du som kund rätt att omboka tillfället under förutsättning att vi har möjlighet på önskat datum och tid. I annat fall så avbokas städningen och tiden sparas i din timpot.

  Hur mycket RUT-avdrag får man göra?

  Du får göra RUT-avdrag för 50 procent av arbetskostnaden och maximalt 50 000 kronor per person och år. Som ett exempel motsvarar det 4 timmar städning varje vecka.

  Måste man äga fastigheten för att få göra RUT-avdrag?

  Man behöver inte äga fastigheten för att få göra RUT-avdrag däremot behöver du ha använt bostaden som boende. Du kan även göra RUT-avdrag för kortare boende såsom städning i en stuga du hyr under semester.

  Vad kostar hemstädning?

  Som avtalskund hos Städarna betalar du en fast månadsavgift för hemstädning. Den baseras på det antal timmar vi kommit överens om att vi ska städa vid varje tillfälle. Klicka här för att få kostnadsfritt hembesök

  Vad händer om jag avbokar en hemstädning?

  Givetvis har du möjlighet att boka av hemstädning. Om du gör det senast sju dagar i förväg får du de avbokade timmarna tillgodo. Dessa kan du använda längre fram för ett extra städtillfälle eller till ett urval av våra övriga tjänster som exempelvis fönsterputsning, storstädning eller trädgårdstjänster. Du kan spara max tre städtillfällen i din timpott.

  Hur gör vi med det praktiska som nyckelkvittering och eventuell larmvisning?

  Om möjlighet finns rekommenderar vi dig att vara hemma vid första städtillfället för överlämning av nyckel och eventuell larminstruktion. Nyckelkvittens skickas separat till din mejl för signering. Finns det ingen möjlighet att vara hemma vid första städtillfället går det alltid bra att komma förbi vårt lokala kontor för att kvittera in din nyckel och skriva under en nyckelkvittens på plats.

  Ska vi vara hemma första städningen för att gå igenom städinstruktionen och besvara eventuella frågor under städningen?

  Under det digitala hemstädsmötet går vi igenom alla viktiga frågor och sammanställer en städinstruktion utifrån era behov och önskemål. När sedan våra medarbetare kommer och städar hos er är dem redan vid första städtillfället informerade om detta och redo att börja städa direkt.

  Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?

  Om du mot förmodan inte är nöjd med vårt arbete kommer vi självklart tillbaka och åtgärdar det du inte är nöjd med. Kom ihåg att anmäla din reklamation senast sju dagar efter utfört arbete.

  Har Städarna kollektivavtal?

  Städarna har kollektivavtal som innebär schyssta arbetsvillkor och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Mår vi bra mår ditt hem bra!

  Måste jag ha ett fast städschema?

  Nej, du kan kontakta oss när helst du vill – men för att få en kontinuitet i städningen rekommenderar vi ett fast schema. Det är då lättare för oss att se till att du får samma städteam som städar hos dig varje gång för din hemstädning. Du får då ett team som känner till ditt hem och vet hur du vill ha det.

  Kan jag betala via autogiro?

  Givetvis, autogiro är ett kostnadsfritt och ett smart betalningssätt. Du riskerar dessutom aldrig att glömma bort en faktura. Ansök om autogiro via din internetbank eller kontakta oss så hjälper vi dig. Läs mer här

  Har era medarbetare sekretess?

  Alla medarbetare på Städarna är under sekretess så ni kan känna er trygga i både hemmet och på kontoret.

  Är alla era medarbetare kvalificerade för sina tjänster?

  Alla våra medarbetare får utbildning inom städservice och hushållsnära tjänster. I utbildningen ingår bland annat kunskap om kemiska rengöringsmedel, städmetoder, städteknik, hygien, ergonomi, första hjälpen vid olycksfall och sist men inte minst miljöaspekter.

  Vad ingår i städningen?

  Städarna har en grundlista över vad som ingår i en ordinarie veckostädning. Den bygger på vår gedigna erfarenhet av vad som generellt behöver göras för att ditt hem ska kännas rent och fräscht. Listan kan naturligtvis justeras utifrån dina specifika önskemål och behov. Strykning och klädvård är ett exempel på tjänster som kan ingå i din veckostädning.

  Våra städer

  Vill du komma i kontakt med oss ? Här hittar du kontaktuppgifter till våra hemstädsbolag runt om i Sverige.

  AlingsåsBoråsEnköpingEskilstuna, Falkenberg
  FinspångGävleGöteborg, Halmstad, Jönköping,
  KalmarKarlskogaKarlstadKatrineholm,
  LinköpingMjölbyMotalaNorrköping,
  Nyköping, StockholmTranåsTrosa,
  Uppsala, Varberg, Örebro