Hemstäd Hemstäd och hemservice
Hemstäd

Hemstäd & hemservice

Schh, enhörningen mediterar. 🤫
Istället för att städa så kör enhörningen meditation. 🧘🏽‍♀️ Vad vill du göra istället för att städa hemma? 🕶

Hemstäd från 1195 kr i månaden

Varför välja hemstäd av Städarna?

Vi sätter människan i fokus – Att hålla rent är viktigt och för oss hos Städarna kommer människan i första hand. Vi vet att om våra medarbetare mår bra, så mår ditt hem ännu bättre. Därför jobbar alla våra medarbetare under kollektivavtal.

✅ Nöjd-kund-garanti – Våra städhjältar är grymma och skulle du eventuellt inte vara nöjd har vi alltid vår kvalitetsgaranti som finns där som en säkerhet för dig som kund.

✅ Koll i brottsregistret – Säkerheten är viktig oavsett vem man släpper in i sitt hem. Så även för oss. Vi kontrollerar alltid våra medarbetare i brottsregistret.

Samma team – Ett ihopsvetsat team ger både hög och jämn kvalitet!

Ansvarsförsäkring – Om olyckan skulle vara framme så finns ansvarsförsäkringen där som en trygghet för dig som kund.

Vill du komma i kontakt med oss?
Letar du efter kontaktuppgifter till din stad? Eller vill du ha kostnadsförslag på hemstäd?

Auktoriserad serviceföretag

Städarna – Vi är ett auktoriserat serviceföretag

Vi säger @*#%!$ till dåliga arbetsvillkor och svarta pengar, som branschen tyvärr har präglats av historiskt. Därför jobbar vi alltid utifrån Almega Serviceföretagens föreskrifter tillsammans med de andra goda exemplen på marknaden när det kommer till hemstäd och service i hemmet.

Hemstäd - Så fungerar det!

Boka hemstäd – så funkar det i fyra steg

1. Du kontaktar vår trevliga kundtjänst här på hemsidan

2. Vi bokar in ett kostnadsfritt telefonmöte där vi berättar vilka vi är och på vilket sätt vi kan hjälpa dig. Vi erbjuder alltid olika upplägg utifrån din unika situation.

3. Vi presenterar ett kostnadsförslag, skräddarsytt utifrån dina behov. En vanlig beställning är att vi kommer mellan 3-4 timmar varannan vecka.

4. Vi börjar städa!

Vad ingår i hemstädning?

Vad ingår i hemstädningen?

Vi har en grundlista över städhjälp och vad som ingår i en ordinarie veckostädning. Du hittar hela listan nedan. 👀

Hemstädspaket
Det här ingår när du beställer hemstäd👇🏼

Kök

 • Avtorkning av diskbänk, arbetsbänk, kakel ovanför diskbänk/arbetsbänk/spis, kranar, socklar, spis, ugn utvändigt, vitaror/hushållsmaskiner utvändigt, fläktkåpa utvändigt samt diskho.

 • Avfläckning av skåpsluckor utvändigt samt front till lådor och handtag.

 • Tömning och avtorkning i och runt sopbehållare (hushållssopor – ej källsortering)

 • Rengöring av micro

Badrum

 • Rengöring av badkar samt duschkabin och duschutrymme.

 • Rengöring av toalett.

 • Avtorkning av skåpsluckor utvändigt, front till lådor och handtag, golvbrunn utvändigt, handfat, kakel ovanför badkar, kranar, duschslang- och munstycke (ej vattenlås) krokar, handduksvärmare, VVS-rör (högst 1,8 m)

Övriga rum

 • Avtorkning med torr trasa av eluttag samt fast belysning (högst 1,8 m)

 • Avfläckning av dörr, dörrkarm, dörrhandtag. Avfläckning av insida entrédörr och inglasade dörrar. Avfläckning av garderobsdörrar utsida.

 • Avtorkning med torr trasa (fuktig vid behov) av fria horisontella ytor (högst 1,8 m)

 • Damning av tavlor och element. Dammsugning av golv, trösklar, mattor klädda/stoppade möbler. Damning av golvlister ink fläckborttagning.

 • Våttorkning av golv

 • Avtorkning utvändigt av torkskåp- tumlare och tvättmaskin.

 • Damning samt våttorkning av trappsteg. Dammsugning vid  behov.

 • Avtorkning av ledstänger och trappräcken.

 • Tömning av papperskorgar

 • Enklare bäddning av säng

 • Putsning av speglar

Skräddarsy din hemstädning

Med mångårig erfarenhet har vi sett det mesta och självklart är vi grymma på att anpassa oss efter hur just din bostad eller arbetsplats ser ut. Kommer du på något som inte finns med i listan? Med stor sannolikhet kan vi fixa det. Till exempel kan det handla om vikning av tvätt eller strykning av kläder.

Ibland händer det att man kommer på något mer man skulle behöva få hjälp med under arbetets gång och då kan du som kund enkelt boka in ett extra tillval i vår smidiga kundapp. . 👌🏻 

Inställelseavgift
Vad är en inställelseavgift?

Som avtalskund hos Städarna betalar du en fast månadsavgift. Den baseras på det antal timmar vi kommit överens om att vi ska städa vid varje tillfälle.
Inställelseavgift tillkommer på 99 kr varje månad vid hemstäd varannan vecka och 199 kr per månad vid städning varje vecka. I priset inkluderas städkit och framkörningsavgift.

Boka hemstädsmöte

Fyll i formuläret och så återkommer vi snarast till dig genom en kort telefonavstämning för att vi ska kunna berätta mer och du kunna ställa frågor. 🙌🏼

✅ Nöjd-kund-garanti
Kvalitetsgaranti med åtgärd tills du är nöjd

✅ Ansvarsförsäkring
Om olyckan skulle vara framme

✅ Trygg leverantör
Vi är nordens näst största hemserviceföretag

  Vem är du?

  Var bor du?

  Övrigt

  Integritetspolicy

  Inget prisförslag tillgängligt för denna stad, fyll i en bokning så återkommer vi med prisförslag  Städarna droppe

  Timmarna tillgodo vid avbokning

  Givetvis har du möjlighet att boka av ett städtillfälle. Om du gör det senast sju dagar i förväg får du de avbokade timmarna tillgodo. Dessa kan du använda längre fram för ett extra städtillfälle eller till ett urval av våra övriga tjänster som exempelvis fönsterputsning, storstädning eller hjälp med tvätten.

  Nordens näst största hemservice bolag

  Nordens näst största hemservicebolag 🚀

  Vi hjälper tusentals kunder och vi älskar att underlätta vardagen, med människor för människor.
  Vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder och stoltaste medarbetare.

  Hemstäd
  Hur hanterar vi Covid-19?

  Vi fortsätter att städa så länge du är frisk och är självklart extra noga med desinficering. Läs mer.

  Vad händer om min städning infaller på en helgdag?

  Städtillfällen utförs på vardagar mellan 06:00 till 18:00 och ej på helgdagar. Infaller ett städtillfälle på en helgdag har du som kund rätt att omboka tillfället under förutsättning att vi har möjlighet på önskat datum och tid. I annat fall så avbokas städningen och tiden sparas i din timpot.

  Vad kostar hemstädning?

  Som avtalskund hos Städarna betalar du en fast månadsavgift för hemstädning. Den baseras på det antal timmar vi kommit överens om att vi ska städa vid varje tillfälle. Klicka här för att få kostnadsfritt hembesök

  Vad händer om jag avbokar en hemstädning?

  Givetvis har du möjlighet att boka av hemstädning. Om du gör det senast sju dagar i förväg får du de avbokade timmarna tillgodo. Dessa kan du använda längre fram för ett extra städtillfälle eller till ett urval av våra övriga tjänster som exempelvis fönsterputsning, storstädning eller trädgårdstjänster.

  Hur gör vi med det praktiska som nyckelkvittering och eventuell larmvisning?

  Vi brukar alltid boka in ett hemstädsmöte innan första städtillfället. Det är ett perfekt tillfälle för en nyckelkvittering och larmvisning. När vi väl har mottagit nyckeln förvaras dessa inlåsta i ett kassaskåp, märkta enbart med ett kundnummer.

  Ska vi vara hemma första städningen för att gå igenom städinstruktionen och besvara eventuella frågor under städningen?

  Under hemstädsmötet går vi igenom alla viktiga frågor och sammanställer en städinstruktion utifrån era behov och önskemål. När sedan våra medarbetare kommer och städar hos er är dem redan vid första städtillfället informerade om detta och redo att börja städa direkt.

  Vad händer om jag inte är nöjd med städningen?

  Om du mot förmodan inte är nöjd med vårt arbete kommer vi självklart tillbaka och åtgärdar det du inte är nöjd med. Kom ihåg att anmäla din reklamation senast sju dagar efter utfört arbete.

  Har Städarna kollektivavtal?

  Städarna har kollektivavtal som innebär schyssta arbetsvillkor och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Mår vi bra mår ditt hem bra!

  Måste jag ha ett fast städschema?

  Nej, du kan kontakta oss när helst du vill – men för att få en kontinuitet i städningen rekommenderar vi ett fast schema. Det är då lättare för oss att se till att du får samma städteam som städar hos dig varje gång för din hemstädning. Du får då ett team som känner till ditt hem och vet hur du vill ha det.

  Kan jag betala via autogiro?

  Givetvis, autogiro är ett kostnadsfritt och ett smart betalningssätt. Du riskerar dessutom aldrig att glömma bort en faktura. Ansök om autogiro via din internetbank eller kontakta oss så hjälper vi dig. Läs mer här

  Har era medarbetare sekretess?

  Alla medarbetare på Städarna är under sekretess så ni kan känna er trygga i både hemmet och på kontoret.

  Är alla era medarbetare kvalificerade för sina tjänster?

  Alla våra medarbetare får utbildning inom städservice och hushållsnära tjänster. I utbildningen ingår bland annat kunskap om kemiska rengöringsmedel, städmetoder, städteknik, hygien, ergonomi, första hjälpen vid olycksfall och sist men inte minst miljöaspekter.

  Vad ingår i städningen?

  Städarna har en grundlista över vad som ingår i en ordinarie veckostädning. Den bygger på vår gedigna erfarenhet av vad som generellt behöver göras för att ditt hem ska kännas rent och fräscht. Listan kan naturligtvis justeras utifrån dina specifika önskemål och behov. Strykning och klädvård är ett exempel på tjänster som kan ingå i din veckostädning.

  Hur mycket RUT-avdrag får man göra?

  Du får göra RUT-avdrag för 50 procent av arbetskostnaden och maximalt 75.000 kronor per person och år. Som ett exempel motsvarar det 4h städning varje vecka.

  Måste man äga fastigheten för att få göra rutavdrag?

  Man behöver inte äga fastigheten för att få göra rut-avdrag däremot behöver du ha använt bostaden som boende. Du kan även göra rutavdrag för kortare boende såsom städning i en stuga du hyr under semester.

  Våra städer

  Vill du komma i kontakt med oss ? Här hittar du kontaktuppgifter till respektive stad.

  AlingsåsBoråsEnköpingEskilstuna,
  FinspångGävleGöteborgJönköping,
  KalmarKarlskogaKarlstadKatrineholm,
  LinköpingMjölbyMotalaNorrköping,
  Nyköping, StockholmTranåsTrosa,
  UppsalaÖrebro