Städarna vinner pris som Årets problemlösare!

Städarna vinner Breakit Impact Challenge’s pris som Årets problemlösare!

Under hösten har Städarna deltagit i klimatutmaningen Breakit Impact Challenge med mål att bli ett mer klimatsmart företag. Under den avslutande galan på torsdagskvällen tilldelades Städarna priset “Årets problemlösare” av Breakit.

Motiveringen löd:

”När de kartlade sina resor och insåg att de varje månad körde tre varv runt jorden (!) insåg de att de hade ett stort problem att lösa. De inledde därför projektet ”Minska mil i bil” där de arbetar för att halvera sina transporter med bil ut till sina uppdrag vilket innebär ett enormt schemaläggningsarbete såväl som övertalning av kunder att acceptera nya tider och nya medarbetare, samt inköp av elcyklar och scootrar. Projektet har redan rullats ut i Motala och ska framöver införas hos företagets alla dotterbolag.”

– Det är ett fantastiskt teamwork som möjliggjort denna fina utmärkelse! Nu ökar vi takten i projektet och tar nästa steg i vårt självklarhetsarbete, Tjoffe Sjögren, Koncernchef för Städarna Sverige AB.

Breakits klimatutmaning blev startskottet för utvecklingen av Städarnas miljöarbete och skapade ett stort engagemang hos medarbetarna. Under utmaningen såg man bland annat över sina resor, elavtal, leverantörer och klimatkompenserade för det avtryck Städarna gör. När det var dags att se över affärsmodellen och hållbarhetsstrategin blev resultatet att man skrotade Städarnas hållbarhetsarbete till förmån för det så kallade självklarhetsarbetet!

– Vi på Städarna har länge stått stadigt på två av benen i begreppet hållbarhet – det sociala och det ekonomiska. Nu jobbar vi med att bli lika starka på det tredje som handlar om ekologisk hållbarhet, säger Jenny Berg, Projektledare Hållbarhet på Städarna Sverige AB.

Läs mer om Breakit Impact Challenge Här och Städarnas Självklarhetsarbete Här.

Om Städarna
Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping och är idag Sveriges 3:e största hemservicebolag med över 500 medarbetare. Städarna är verksamma i 23 orter i mellansverige och har målsättningen att bli rikstäckande. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal VD från varje ort.

För mer information:

Tjoffe Sjögren
Koncernchef – Städarna Sverige AB
[email protected]
070-965 33 86

Jenny Berg
Projektledare Hållbarhet – Städarna Sverige AB
[email protected]
0768-29 04 54