Städarna köper Maries Puts & Städ AB – blir Sveriges näst största hemservicebolag

Städarna köper Maries Puts & Städ AB
– blir Sveriges näst största hemservicebolag

Städarna Sverige AB har den 29 oktober förvärvat samtliga aktier i Maries Puts & Städ AB och dess fyra dotterbolag från grundarna Jean-Paul & Marie Flourié. Förvärvet gör koncernen till Sveriges näst största inom hemservicebranschen.

– Vi är otroligt stolta över förtroendet att förvärva ett av Sveriges finaste städbolag. Affären är den största någonsin i vår bransch, så beslutet är mycket väl avvägt. Vi kommer lägga 100 procent fokus på att ta hand om  medarbetare och kunder på samma sätt som tidigare ägare. Vi är mycket glada över att fortsätta driva företaget tillsammans med Britt-Marie Ekstrand, Maries Puts & Städs VD sedan 10 år tillbaka. Det gör att vi kan säkerställa trygghet och kontinuitet för gruppen i framtiden, säger Tjoffe Sjögren, Koncernchef för Städarna.

Familjeföretaget Maries Puts & Städ grundades 1991 och är ett kvalitetsbolag inom städbranschen. Bolaget har sin bas i Stockholm och omsätter drygt 70 mkr och hjälper varje månad ett par tusen privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag med deras löpande städning. I dagsläget sysselsätter bolaget cirka 250 medarbetare och har gått starka genom coronakrisen.

–Det har varit 30 år av glädje att erbjuda våra städtjänster till så många Stockholmare. Vi har utvecklat både företaget och oss själva tack vare våra fina medarbetare som har gjort denna resa möjlig. Nu fortsätter resan med Städarna. Vi säljer till Städarnakoncernen för att delägarna Ulrik, Lukaz och Tjoffe fortsatt kommer att arbeta för att göra skillnad i städbranschen, samt bidra till att höja statusen för människor som arbetar med städning, säger Jean-Paul Flourié, Grundare Maries Puts & Städ.

– Det har varit väldigt viktigt för mig att hitta en köpare som Städarna, som sätter människan i första rummet. Jag har alltid haft en stark övertygelse att det är de företag som är lyhörda och sätter mänskliga värden i fokus som blir framgångsrika i dag och i framtiden,  säger Marie Flourie, Grundare Maries Puts & Städ.

I och med förvärvet sysselsätter Städarnakoncernen över 800 medarbetare och har en affärsvolym på drygt 270 Mkr. Städarna blir också branschens näst största hemserviceföretag och går om det börsnoterade bolaget Homemaid. Störst är fortfarande Hemfrid och Städarnas nya mål blir nu att växa om dem. Syftet är inte att bli störst, utan att göra vardagen enklare för människor, med människor. I takt med att vi växer och blir större kan vi hjälpa fler människor.

– Jag är stolt och glad över att få vara med och ta nästa utvecklingssteg för Maries Puts & Städ tillsammans med Städarna. Det har varit 10 fantastiska år. Både företaget och jag är redo för nästa steg, säger Britt-Marie Ekstrand, VD Maries Puts & Städ.

Maries Puts & städ har kollektivavtal, ISO-certifiering inom miljö, arbetsmiljö och kvalitet, samt är flerfaldigt prisade med DI Gasell för sin långsiktiga tillväxt.

– Aldrig någonsin har vi träffat ett bolag som ligger så nära vår egna värdegrund som Jean-Pauls och Maries livsverk. Jag är helt säker på att våra nya kollegor kommer känna sig som en naturlig del av vårt egna livsverk, och vara med oss på vår resa mot att bli störst i branschen, säger Tjoffe Sjögren, Koncernchef för Städarna.

Om Städarna
Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping och är efter förvärvet av Marie Puts och Städ Sveriges näst största hemservicebolag med över 800 medarbetare. Städarna är verksamma i 24 orter i mellansverige och har en målsättning om att bli rikstäckande. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag i varje ort.

 


För mer information

Britt-Marie Ekstrand
VD – Maries Puts & Städ AB
[email protected]
076-398 50 02

Jean-Paul Flourié
Ägare
[email protected]
070-875 37 23

Tjoffe Sjögren
Koncernchef – Städarna Sverige
[email protected]
0709-65 33 86


Nedladdningsbart material

Ladda ner pressreleasen i PDF
Ladda ner press-kit