Städarna i Västerås minskar sina mil i bil

Städarna i Västerås minskar sina mil i bil

Städarna i Västerås har genomfört ett schemaprojekt för att lägga om till mer hållbara och hälsosamma slingor för både sina medarbetare och vårt klimat. Målet med projektet är att minska bilberoendet och att istället kunna åka mer kollektivt och cykla eller gå mellan hemstädskunderna. Genom att göra slingorna mer effektiva kan man minska på stress för medarbetarna.

Projektet Minska mil i bil startade på Städarna i Motala där man under 2019 drog igång ett initiativ för att minska sitt bilberoende och lyckades halvera sin klimatpåverkan genom att effektivisera slingorna mellan kunderna.

Nu planerar man att genomföra samma projekt i alla Städarna-koncernens dotterbolag som en del i en satsning på bolagens hållbarhetsarbete.

“Det känns otroligt bra att äntligen kunna komma i mål med denna utmaningen! Detta är en vinst för våra medarbetare, företaget och sist men inte minst miljön! ”, säger Pawel Gentek, VD Städarna i Västerås.

Om Städarna
Städarna i Västerås AB är ett dotterbolag till Städarna Sverige AB som är Sveriges 3:e största hemservicebolag med 600 medarbetare. Städarna är verksamma i 23 orter i mellansverige.

 

För mer information:
Pawel Gentek
VD, Städarna i Västerås AB
‭073 – 893 97 19
[email protected]

Tjoffe Sjögren
Koncernchef
Städarna Sverige AB
0709 – 65 33 86
[email protected]