Arkiv

På vilket år hamnar mitt rutavdrag?

Ditt rutavdrag hamnar på det år som betalningen görs. Det vill säga om du har städning i november 2018, får fakturan i december men betalar den 1 januari 2019 så går ditt rutavdrag på 2019 års “pot”.

För vilka tjänster får man göra rut-avdrag?

Grundidén är att man får göra rutavdrag för enklare städtjänster så som hemstädning, storstädningar samt flyttstädningar. Du får i dag inte göra rut-avdrag för exempelvis avancerad städning såsom golvboning och städning av pooler.

Hur vet jag om jag har rätt till rut avdrag?

För att få rutavdrag behöver du vara äldere än 18 och betala skatt i sverige. Rutavdraget är ett avdrag på din skatt och du kan aldrig få mer i rutavdrag än vad du betalar i skatt. För att få rutavdrag behöver även tjänsten vara utförd och betald.

Får man göra rutavdrag om man är pensionär?

Om man är pensionär får man absolut göra rutavdrag för våra tjänster! Du får göra RUT-avdrag för 50 procent av arbetskostnaden och maximalt 50.000 kronor per person och år. Som ett exempel motsvarar det 4h städning varje vecka.

Hur mycket RUT-avdrag får man göra?

Du får göra RUT-avdrag för 50 procent av arbetskostnaden och maximalt 50.000 kronor per person och år. Som ett exempel motsvarar det 4h städning varje vecka.