Välkommen till Städarna Academy!

Världens (läs universums) bästa utbildning. Här kan du hitta all information om Städarna Academys olika utbildnings-planeter. Börja med att åka med i rymdkartan nedan.

Våra utbildningar
Titta på filmen som beskriver hela vår utbildningsstruktur och läs mer om våra olika utbildnings-planeter nedan.

Välj vilken utbildning du vill läsa mer om:
Städarna Intro, Städarna Evolution, Städarna Next step, Städarna Leadership

För medarbetare

Städarna Intro

Alla som börjar jobba på Städarna får gå vår grundutbildning Städarna Intro, medarbetare som ledare. Städarna Intro innehåller grundkunskaperna i de viktigaste delarna du behöver ha med dig när du börjar jobba hos oss. Städarna Intro består av 2 delar, en teoretisk och en praktisk.

Del 1 – Teoretisk
Den här delen är det allra första du gör när du börjar på Städarna. Teorin består av ett antal korta utbildningsfilmer samt ett test att göra efteråt. Du ska ha sett filmerna och genomfört testet innan du jobbar din första dag med städning.

Del 2 – Praktisk
Den praktiska delen av grundutbildningen genomförs under 3-5 arbetsdagar tillsammans med någon av våra utbildade mentorer. Din närmsta ledare bokar in dina första introduktionsdagar ihop med en mentor i er stad. Då får du lära dig grunderna i städningen och får med dig lite bra tips och trix från din mentor.

När du fått godkänt på det teoretiska provet och på den praktiska delen av din mentor så har du klarat hela Städarna Intro och får ett diplom av din närmsta ledare.

För medarbetare

Städarna Evolution

Städarna Evolution är en vidareutbildning för att vi aldrig ska stanna upp i utvecklingen och glömma bort vad det är vi jobbar med. Den är för ALLA medarbetare på Städarna och pågår hela tiden. I Städarna Evolution finns olika vidareutbildningar inom olika områden som utvecklas hela tiden. Här nedan är områden som finns just nu:

Ansvar

Bemötande

Kvalitet

Ergonomi

Städarna Reminder – Årliga testet
För medarbetare

Städarna Next Step

Städarna Next Step är en vidareutbildning för de som vill ta nästa steg i organisationen och utvecklas ännu mer. Här finns några olika roller att utbilda sig till lokalt. Prata med din närmsta ledare om du är intresserad av någon utbildning

Mentor

Som Certifierad Mentor i din stad är du den som introducerar den nya medarbetaren i de praktiska arbetsuppgifterna samt får henne/honom att känna sig välkommen på sin nya arbetsplats Städarna.  

Du har genom utbildningen fått insikter och verktyg för att  arbeta efter vår värdegrund ABK och tillsammans med medarbetare sträva efter att alltid leverera Städarna-Kvalitet.

Du har blivit utvald av din närmsta ledare för att du är 100% ABK och förmedlar Städarna som varumärke på bästa sätt.

Läs rollbeskrivning

Utbildare (Kommer under 2020)

Som Certifierad Utbildare i din stad är du den som tillsammans med dina ledare ansvarar för att du själv och alla dina kollegor får den utbildning ni behöver för att göra ert jobb på bästa sätt. Du får en stående punkt på alla APT där du får tid för att fylla på gruppen med ny kunskap, du får tillgång till utbildningsmaterial att använda dig av och dina närmsta ledare kan tillsammans med dig boka in utbildningstillfällen tillsammans med hela eller delar av gruppen. Du kommer att ha kontakt med Städarna Sveriges Academy-ansvarige för att veta vilka utbildningar som är aktuella.

Golvvård

Golvvård 1.0

Extern utbildning går vid olika tillfällen under hösten/våren. 2 dagars utbildning för att bli certifierad golvvårdare. Prata med din närmsta ledare om du är intresserad av detta.

 

Fönsterputs

Städarna Leadership 

För att vi ska ha branschens bästa ledare som är riktiga doers med hjärta så har vi även ett utbildningsprogram för alla våra ledare internt – Städarna Leadership.

Intro

Ekonomi

Sales

Ledarskap

Arbetsmiljö/Kollektivavtal

Kundservice

Städarna how to

Här har vi samlat ett gäng med instruktionsfilmer för bra saker att vet hur man gör här på Städarna. Svar på de flesta frågor som kan dyka upp hittar du i MHB men här kan du även se kortfilmer som visar hur man gör. Lycka till!

 

Filmer 🍿

Rymdkartan

Våra bästa städtips

Städa en dusch

Instruktionsfilm för medarbetarsidan

Tillbud och skada