4 tips för en lyxigare känsla i hemmet

Vi drömmer många om pampiga lägenheter och lyxiga inredningsdetaljer men man behöver inte alltid lägga mängder med pengar för att få en känsla av lyx i sitt hem. Här har vi 4 enkla tips för att maxa lyxkänslan hemma.

1. Blommor

Få saker får ett hem att se lyxigare ut än blombuketter. Ett moln av rosor, vackert bundna ranunkler eller ett stycke enkla tulpaner – vad du än väljer så är det något som kommer lyfta ditt hem. Stora och noggrant bundna buketter kan bli dyrt i längden men du behöver inte göra besök till floristen en vana för att ha vackra blommor hemma. Ett stycke tulpaner från affären funkar lika bra och vill du göra det ännu finare, varför inte binda en bukett själv? Ett perfekt tillfälle att både spara några kronor och lära dig en ny hobby.

För en mer permanent lösning – satsa på fakeblommor! Låtsasblommorna idag har betydligt högre kvalitét än för tio år sedan och kan till och med se väldigt verkliga ut, så länge du inte ställer dem bredvid en nyplockad bukett såklart!

2. Belysning

Att inreda handlar inte bara om att placera vackra saker runt i ditt hem, det handlar också om att skapa en känsla och en av de saker du enklast kan påverka där är ljuset i ditt hem. Undvik den starka taklampan så gott du kan och placera istället ut flera mindre ljuskällor, lampor och tända ljus. På så sätt ser ditt hem inte bara mysigt belyst ut utan även väldigt planerat och hemtrevligt. 

3. Städa

Allt i hemmet bör ha en plats, för att undvika röra på bästa sätt. Få in en rutin att stuva undan allt som annars ligger och skräpar, så som fjärrkontroller och nycklar. Genom att ta bort alla nödvändiga, men störande prylar kan du låta hemmet och all inredning få synas istället. Det finns ingen anledning att lägga en massa pengar på inredningsdetaljer när de tas över av onödigt stök istället.

4. Textilier

Ett hem kan vara hur dyrt eller hur inrett som helst, men fattas det gardiner kan det genast se kalt och opersonligt ut. Gardiner kan dock vara svårt att få till och man behöver ta hänsyn till flera saker såsom längd och material. Tänk på att gardiner sällan kommer i den perfekta längden när du köper dem, utan man måste nästan alltid fålla dem till att passa just ditt hem. Även material och funktion är viktigt att tänka över – behövs mörkläggande, tunga gardiner eller lätta som släpper in ljus?

Även detaljer som kuddar och filtar kan vara värt att lägga lite extra tanke bakom. Klassiska tyger som linne och sammet kan lyfta din soffa från enkel till lyxig, och en ullpläd kommer inte bara värma – utan också hålla i många år.